Diskuse

Podivný přístup České pošty. Dlužníci jako zdroj příjmu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pláčete na nesprávném hrobě. Ten registr nezpoplatňuje Česká pošta, ale jeho provozovatel - tedy česká adovokátsko-exekuční mafie. Za každý dotaz do tohoto registru platíte určitou částku (asi 65 Kč).

V prvním placeném dotazu vám vyjede pouze soupis všech exekucí vedených na konkretní osobu. U položek ale nejsou téměř žádné relevantní informace, pokud se chcete dozvědět dlužnou částku, soud, který exekuci nařídil, nebo exekutora, který exekuci vede, tak musíte každou položku rozkliknout. Ta toto rozkliknutí opět platíte 65 Kč. Pokud tam máte těch exekucí víc, tak je poskytnutí informace o každé exekuci opět zpoplatněno.

V detailech každé exekuce se pak dozvíte, kdo proti vám exekuci vede, kdo ji nařídil, a kdo exekuci vykonává. Je tam i částka - ale pozor - pouze základní vymáhaný dluh - tedy v případě neuhrazení jízdného tam bude částka kolem 1200,- Kč což představuje jistinu. Jenže to je hrubě zkreslená informace, protože tam chybí náklady a odměna exekutora - což je u jedné exekuce min. 3000,- + jeho odměna. + náklady na nalézací řízení a spoustu dalších poplatků. Takže se může stát, že tam sice vidíte částku 1200 Kč, ale skutečná výše exekuce se může vyšplhat až na 17 000 - podle šikovnosti exekutora, čím tuto částku dokáže navýšit.

Nejhezčí na tom je, že si tyto informace nemůžete nijak vytisknout ani uložit (musíte je přes schránku překopírovat do nějakého dokumentu) a při každém obnovení stránky platíte znovu.

To, že Česká pošta za to kasíruje není jejich zisk, ale zisk registru dlužníků, který ČP za nějakou částku umožnil přístup a dal jí množstevní slevu. Podle výšeuvedeného schématu z registru tahají informace a zpoplatňují je. Vy pak dostanete výpis na papíře. No a do jaké míry je toto svinstvo se neptejte tady, ale svého poslance a svého politika, kterého pujdete volit. To jsou praví adresáti vašeho dotazu:

2 0
možnosti

J66i20ř71í 45N60o80s53e59k

10. 12. 2016 6:43

Poštu zaříznout. Já se zase dozvěděl, že služba "balík do ruky !" neznamená doručení domů (i když v počítači sledujete jízdu od odesílatele k depu, z depa pak probíhá fáze "doručování" a vzápětí se objeví "zásilka uložena na poště, adresát nezastižen". Tak vážení, údajně tato služba znamená zaslání SMS!, že toho dne se balík veze do poštovního pelechu.

Na můj dotaz, proč se služba jmenuje "do ruky" když znamená "do mobilu" jsem odpověď nedostal.

Hele, chápu, že toho mají před Vánoci moc, ale to jiné zásilkové služby taky. Mimochodem, čestnější by bylo vyhlásit, že tuhle službu na dva měsíce ruší, než urážet intelekt nešťastníků, co si pak vztek vylejou na chudácích doručovatelích (kteří místo balíků roznášejí reklamní letáky).

3 0
možnosti

P30a80v10e87l 87V83é81b76r

10. 12. 2016 11:07

A - proč by vyhlašovala zrušení zrovna na tyhle dva měsíce, když jindy je to stejné?

1 0
možnosti

Kolik jste doplácel?

0 0
možnosti