Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Na to si musí odpovědět každý sám, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Vy jste nám nápověděl, děkujeme. Asi si potřebujete minulost zopakovat aby jste měl ve své hlavě jasno. Docela si vás a váš postoj k okupaci dovedu v té době představit

0 0
možnosti
ŠM

Víte co? Přečtěte si napřed všechny Svazky od Vojty Šustka a potom pište blog!

Atentát na Reinharda Heydricha a druhé stanné právo na území tzv. protektorátu Čechy a Morava - Svazek 1,2,3

2 0
možnosti
Foto

Položil jste otázku, na níž již odpověděli antičtí filosofové:

Vražda na tyranu není zločinem.

Podrobnosti nejprve načerpejte z knihy A. Tichého Nás živí nedostanou

https://www.databazeknih.cz/knihy/nas-zive-nedostanou-269304

také se podívejte na osud skupiny Antimony (Rovensko p.Tr.).

Heydrich nakonec podlehl nemocniční péči. Neměl v tom prsty adm. Canaris, který pracoval pro obě strany a o jehož činnost H. věděl?

Pane, svět je poněkud složitější.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
JM

Já je velebit budu. Udávání není nešvar Čechů, všude je to podobné. Nemáte sebemenší znalosti okolností týkající se atentátu.Nebo je nechcete vědět. Nebo je záměrně opomíjíte. Názor Vám neberu.

19 0
možnosti
MB

Plně chápu až trapně osobní pocity E. Beneše v Londýně. Je mu vytýkáno, že republika se chová jako spolehlivý a věrný spojenec Adolfa. Území předaná bez boje, mocné zásoby vojenského materiálu, betonových pevností. Země funguje jako obří mašina, s dodávkami potravinářských - strojírenských potřeb, k vedení války. Rozdíl mezi francouzským odbojem a docela spokojenými účastníky Heydrichovy ROH - Pobyt v ozdravovnách, zvýšené příděly pracujícím ap.Tedy - Výsadek Anthropoid !

Plně chápu až trapně osobní pocity M., Zemana. Je mu vytýkáno, že republika se nechová jako spolehlivý a věrný spojenec Pekingu. Začíná se reptat, nad nevýhodností obchodu - My vyvezeme za 50, oni přátelsky přivezou to své, za 500 mld Kč ! Rýsuje se hezká spolupráce nad sítěmi 5G a atom elektrárnou ! Co čert nechtěl, tož zase Anthropoid ! Odvážný parašutista Vystrčil přibral další a Čínu započal mazaně obkličovat přes Tchaj - wan ! ...

Chvála bedlivosti našeho gubernátora - protektora ! Miloš vše odhalil - výsadku čelí nutričními, obrannými plány ! Horní parlamentní komora bude vyhladověna, hlavní odbojář si musí pořídit jídlonoš ! Na oběd - nebude zván ! Spolehlivě bezprověrková spojka Mynář informovala zemi velikou - Klid na práci byl zajištěn ! ČR bude nadále fungovat jako obří mašina prohlubování spolupráce ... !

Vidím rozestoupení Mlhy, který umožnil ozáření naši země sluncem ! Pak jasně vidím Gabčíka s Kubišem - jako oportunisty ! Překročili stanovenou čáru ! Vidím i pokrokového hrdinu doby - Karla Čurdu ! Zcela neprávem byl morálně odsouzen, (což jej v depresích dovedlo i k alkoholismu) ! K blížícímu se - 28.10. 2020 - jej navrhuji na státní vyznamenání ! Vůbec by měla vzniknout nová tradice - "Řádu zrádců a kolaborantů" ! Pouze tápu, zda by šlo o řád - medaili? "Bílého Karla, či Miloše" ? :-)

4 2
možnosti
Foto

I když v r. 1947 byly stavěny první pomníky padlým účastníkům atentátu na Heydyricha, tak se Beneš k atentátu ve svých pamětech přiliš neměl.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 0
možnosti
PK

Nový a zcela origoš pohled, těším se na diskus...

0 0
možnosti
JH

J75a96k53u58b 27H76o27z83a

15. 9. 2020 13:30

Ale vůbec ne. Tohle se tu probíralo už před drahnými lety.

1 0
možnosti
JV

To bude na Idnes poprask !

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 24,28
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik