Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tento blog me poprve v zivote primel k prispevku do diskuse v iDnes. A to proto, ze to je ten nejvetsi nesmysl bez hlavy a paty a jakekoliv logiky, ktery jsem tu v zivote videl.

15 0
možnosti
Foto

Já jsem si vždy myslela, že blog, který je na titulce, musí mít karmu alespoň 30, i kdyby to byla sebevětší ptákovina. Nemusí.:-)

1 0
možnosti

Stereotypy jsou všude. Němci si zase myslí, že Češi kradou, jen promluvíme.

2 1
možnosti

"Zvláštní bylo, že hovořili napůl arabsky (možná berbersky) a napůl španělsky." Zaujímavé, že máte zo sebou problém, že nerozoznáte na 100% berberštinu od arabčiny, ale ak chlapci za Vami, ako píšete rozprávali španielsky a zyšok článku vyzdvihujete francúžtinu, tam problém nevidíte.

1 1
možnosti

Zajímalo by mě, podle čeho jste seznal, že šlo o Maročany, když za vámi na lavičce hovořili arabsky a francouzsky? Je spousta arabských hovořících zemi, které patřily koloniální Francii.

A také by mě zajímalo, jak jste dospěl k závěru, že jde o uprchlíky? Je uprchlíkům Ukrajinec, Moldavan, žijící v Česku? Proč je každý arabsky hovořící cizinec automaticky považován za uprchlíka? Sám nemáte rád škatulky a automaticky škatulkujete.

Ve Francii žije statisíce Afričanů, z Alžírska, Maroka, oficiálně legálně, pravidelně se vracejících do svých zemí,nikoliv jako uprchlíci. V Tunisu jsou francouzské školy a koleje, kam Francouzi posílají studovat své děti.

Takže by bylo dobře se sám nad sebou zamyslet a nezevšeobecňovat

5 2
možnosti

Jop, mimochodem, víte jaká je druhá nejčastější cizí národnost v našich lázních? Libyjci. A ne jako uprchlíci, jezdí sem na víza přímo do lázni

2 0
možnosti

Jazyk je jen jeden z mnoha faktorů.

Viděl jste třeba Grand Torino od Clinta Eastwooda? V jedné scéně krásně vysvětluje Clintonovi uprchlická holka, proč se ženy z jejich komunity asimilují lépe než muži.

0 0
možnosti
Foto

Grand Torino je muj oblibeny film!! ;-D;-D;-D

Bohuzel je to uz celkem dlouho co jsem ho naposledy videl a jeho obsah neni jako Pulp Fiction, kde si clovek zapamatuje skoro kazdou hlasku. :-)

Mohl byste to nejak priblizit? Pokud ne tak se na nej budu muset znovu podivat.:-)

0 0
možnosti

Cizí jazyky mě vždy přitahovaly, bohužel zvládám jen tři z nich. Dosti na to abych si ledacos mohl najít. resp ověřit a málo k tomu abych mohl všem porozumět. BTW řeč toho, kterého národa není kritérium pro krabičku,spíše jejich konání...a o tom mám info dosti.

6 0
možnosti
Foto

,,bohužel zvládám jen tři z nich" To jako vazne?:-)

To prece neni vubec spatny! R^R^:-)

0 0
možnosti

Tihle "free thinker" - to jsou koumáci ... Magrebáci francouzsky většinou umí (i mluví) a že to soužití v zemi galského kohouta tak dobře fungujeRv

17 0
možnosti
Foto

Pane Kuchto, pisu tam JEDINY oficialni jazyk. Tito "Magrebaci" jak pisete, hovori povetsinou jinak nez Francouzsky. :-)

0 0
možnosti

Jakejpak je Maročan uprchlík?

16 0
možnosti

V Itálii je jich plno. Celkem neskodni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 24,28
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik