Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Povedzte mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takýmto slovom "kavárníci"?

1 0
možnosti
Foto

Jak jste přišel na to, že jeden tweet jedné osoby musí nutně reprezentovat nějakou skupinu osob, navíc ještě voličskou? 8-o

0 0
možnosti
JZ

No, i kdyby to byl unáhlený odhad, tak minimálně tato diskuze dala autorovi za pravdu;-)

1 0
možnosti

Autor se v titulku dopousti jedne chyby. Ztotoznuje volice s volenym zastupcem.

Jenze problem se zastupitelskou demokracii je ten, ze zastupce malokdy zastupuje sve volice na 100%. Spis je to tak, ze volic ze zastupcu vybira mensi zlo, tj. dokonce muze volit zastupce, se kterym ve vetsine nesouhlasi jen proto, ze s ostatnimi souhlasi jeste mene.

0 1
možnosti
Foto

Volba nejmenšího zla, že? Podívejte, jsem toho názoru, že například diváci televize Barrandov se rekrutují z řad lidí s vysokou školou života. Nebo si snad dokážete představit, že by právě tato televize byla oblíbeným kanálem vysokoškolsky vzdělaných lidí? Takže ano, mnohdy volený zástupce vypovídá o svých voličích více než "je zdrávo."

1 0
možnosti
JN

Chlapci .. on ten úplně nejzásadnější problém spočívá už v tom, že vám vaše hodně pokřivené zrcadlo našeptalo něco v tom smyslu že byste byli něco lepšího .. než například oni zmínění voliči Miloše Zemana. Nejste, nikdy jste nebyli .. právě naopak.

9 0
možnosti
Foto

R^R^R^ také jsem tu otázku jaksi nepochopil

1 0
možnosti

Jakou že to ma souvislost rétorika pana Granta a to kdo nevolí Zemana??

Protože stejne jak Grant je i Zeman proti Brexitu, akorát že to řekl dost diplomaticky.

1 0
možnosti
ZD

Souvislost to nemá žádnou pro normálně přemýšlející lidi. Pro notorické tragédy a životní zoufalce má celý článek hodnotu právě v té kratičké části - kopnutí do kotníku voličům Zemana.

6 0
možnosti
JZ

"Vtipné", jak pan Trizuljak tady v diskuzi obhajuje Grantovu lavinu vulgarismů jako pochopitelnou. Je to s ním, jako se všemi neomarxisty - principy, které kážou, platí do té doby, dokud jim nestojí v cestě. Myslel jsem si, že už jsem imunní, ale zase jednou se mi z toho neskutečného pokrytectví udělalo zle.

25 5
možnosti
ZD

Souhlas. Jeho příspěvek si prapodivně protiřečí v každém odstavci. Jednou je to přijatelné, podruhé to samé přijatelné není - přesně jak jste napsal. Do toho hlubší souvislosti, tajemné děje, cynický kalkul presidenta. Hlavně si nezapomenout kopnout i když v souvislosti, která je mimo téma. V jeho věku ....

8 3
možnosti
JT

J71i41r66i 59T25i61c39h24y

31. 8. 2019 16:54

V USA je tech Hugh Grantu nespocetne. DeNiro sliboval, ze da Trumpovi pesti do zubu. M. Streepova se vyrvavala, ta komicka se ukazovala s Trumpovou uriznutou hlavou ve stylu Islamskeho "statu". Nadavky a osocovani jsou na dennim poradku, staci se podivat na CNN, nebo si precist New York Times a Washington Post.

14 2
možnosti
JM

Přiznám se, že Johnsona moc nemusím. Po zveřejnění výsledků hlasování o brexitu se zachoval jako malý kluk.

6 2
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. R^

Proto je s podivem, že si ho zvolili jako čelního představitele své země. Co když se příště dostane pod podobný tlak? Co když znovu uteče a ponechá občany svému osudu?

4 1
možnosti
Foto

Nemám rád vulgarizmy a myslím, že do veřejné debaty nepatří. Přestože existují chvíle, kdy jeden vhodně zvolený vulgarizmus vystihne podstatu věci tak silně, že dokonale sedne a je na místě. Což ale má smysl jen za předpokladu, že se uvolní cesta k řešení. Vypouštět vulgarizmy způsobem, jakým to činí náš prezident (..nda sem ..nda tam) není cestou k řešení problémů ale naopak cynickým kalkulem, jehož cílem je lidi naštvat a rozdělit. Což je spolehlivá metoda, jak podrazit nohy klidné, systematické práci, která jediná má ve společnosti nějaký smysl.

Grantův tweet je symptomem dějů, které jsou mnohem hlubší. S obsahem sdělení plus mínus souhlasím. A také rozumím vzbouřeným emocím, které vedly k takové formulaci. Vzhledem k tomu, jak dalekosáhlou ohavnost Hugh Grant kritizuje, jsou ty vulgarizmy asi ještě málo. Také si myslím, že Boris Johnson směřuje ke zničení budoucnost dětí nejenom britských.

Myslím si však, že nelze podléhat pokušení posunout veřejný dialog do polohy emocionálních výlevů vzteku. Jediné, co pomůže, je klidná systematická práce.

11 20
možnosti
Foto

Dodatek: Je také nezbytné rozlišovat mezi totální vnitřní sprostotou, která se někdy cudně kryje do hávu řeči úzkostlivě se vulgarizmům vyhýbající a normálními, slušnými a citlivými lidmi, kteří vnitřně vulgární nejsou, ale občas jim nějaké "vybrané slůvko" ujede. Nicméně naučit se ulevovat si vulgarizmy v řeči je zlozvyk. Člověk, který mluví jako kanál při každé příležitosti, tím taky něco na sebe prozrazuje.

7 3
možnosti
FN

Tak ono se stále a stále dokola potvrzuje, že ti, co se prohlašují za zastánce pravdy a lásky, jsou ochotni pro (svou) pravdu lhát a nenávidět

mnohem více, než ti, proti kterým svou nenávist směřují.

34 8
možnosti
TB

Tak nějak R^......to mi připomíná hlášku ze Světáků - "ona taky dáma dokáže být pěkná s.ině" ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 24,22
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik